5 kevadist linnapuhkuse lemmikut, kui kaugele lennata ei viitsi

Kevadel muutub hing rahutuks ning ihkab päikest, armastust ja elamusi. See on parim aeg lühikeseks linnapuhkuseks. Siin on 5 meie selle kevade lemmiklinna, kuhu pääseb vaid paari lennutunniga.

Istanbul – linn korraga kahel mandril

Kui mõnel linnal üldse saab olla oma hing või vaim, siis Istanbulis on see kindlasti olemas. Selles Ida ja Lääne kokkupuutepunktis asuvas metropolis on erilist energiat. Ajaloolised mošeed, kirikud ja paleed sisendavad päeval aukartust, kuid õhtul, kui Bosporuse kallastel tuled sütivad ja türgi temperament lõkkele lööb, võid end iidsetel tänavatel kõndides tunda osana tuhandest ja ühest ööst.

Aga miks soovitame Istanbuli sõita just nüüd? Sest alates juunist on see mugavam kui iial varem! Just siis hakkab Turkish Airlines Tallinnast praktiliselt otse Istanbuli lendama (sinnasuunal küll väikese Vilniuse vahemaandumisega). Piletihinnad algavad 199 eurost.

Peterburi – Tsaari-Venemaa hiilgus

Kuulsusrikka ajalooga Peterburi on meile lähim tõeliselt suursugune metropol. Selle prospektidel ja parkides on siiani tunda aristokraatia hõngu. Parim aeg Peterburi külastada on maist juulini, mil Neeva kaldapealseid täidab eriliselt õrn ja romantiline õhtuvalgus. Tundub, nagu püüaks talvevangist vabanenud linn öö tulekut iga hinna eest edasi lükata!

Igal hommikul väljub Balti jaamast tsaaripealinna poole rong, mis õhtuks koju tagasi tuleb. Kui reisi planeerid, jäta endale vähemalt kolm päeva, et külastada igal päeval üht Peterburi kuulsaimat vaatamisväärsust – Ermitaaži, Katariina paleed Tsarskoe Selos ja Peterhofi purskkaevude parki. Nii ei pea sa kusagil kiirustama ning saad iga koha ainuomast võlu sügavalt endasse imeda.

Viin – keisrid, kohv ja puiestee

Viini linn on keiserliku elegantsi kehastus ja seda tajub igaüks, kes sinna satub. Kuigi eestlaste seas pole tegu just levinuima linnapuhkuse sihtkohaga, on just Viini peen elegants see, mis ta rivaalide Londoni, Pariisi ja Rooma seast selgelt esile tõstab.

Iseenesestmõistetavalt on Viini suurimad vaatamisväärsused keisrite residentsid Hofburg ja Schönbrunn. Eriline on see paik muusikasõpradele, sest just siin lõid oma surematud meloodiad Mozart, Beethoven, Schubert ja Strauss. Aga et linna erilist atmosfääri endasse neelata, piisab ka millestki pretensioonitumast – näiteks õhtusest jalutuskäigust Ringstraße suurte puude all või tassikesest kuumast kohvist ja õunastruudlist.

Lissabon – nagu külake küngastel

Portugal on nagu Hispaania noorem vend – väiksem ja nunnum, aga samas kuidagi metsikum ja tulisem. Et selles veenduda, tuleb vaid kuulata, kuidas lissabonlased räägivad: nagu hispaania keeles, aga rohmakamalt, kirglikumalt ja kärisevamalt. Ja see meile meeldib!

Peale seksika portugali keele on veel vähemalt üks suur põhjus, miks võiksid Lissaboni sõita. See on Mandri-Euroopa läänepoolseim linn, mis muidugi tähendab imeilusaid päikeseloojanguid. Neid võib nautida näiteks väikese Nossa Senhora do Monte kiriku juures, kust avaneb imeline vaade linna punastele katustele ja Tajo jõele. Või siis hoopis kesklinnast lühikese metroosõidu kaugusel asuva Belémi kindluse juures, kus päike peaaegu otse ookeani kukub. Muide, sealtsamast Belemist, Pastéis de Belémi kohvikust on pärit ka maailmakuulsad kreemikoogid. Naudinguid kõikidele meeltele!

Pariis – ikka veel armastuse kodu

Me teame küll, et Pariis on sees igas romantikareiside, lühipuhkuste ja kevadiste sihtkohtade edetabelis. Me tahtsime ta välja jätta, aga ei saanud. Hiirekõrvul puud, massiliselt õitsvaid lilli, koidikul end hingetuks laulvad linnud ja isegi päikesekiirte vahel sillerdav vihm … kevadele Pariisis pole võrdset.

Pariislased ise oskavad seda hinnata, sest nad õngitsevad kotist suured päikeseprillid, seovad kaela lehvivad siidsallid ja tormlevad välikohvikutesse ärganud linna ilu endasse imema. Just seda soovitame teha ka meie – unusta Louvre, Eiffeli torn ja Jumalaema kirik! Võtmesõnaks on jardins –pargid, kus murul piknikku pidada, inimesi vaadelda ning üha uuesti kevadesse armuda.

Linnapuhkuse hinnanäited

Istanbul: 3 ööd 3* hotellis ühele reisijale alates 297 €
edasi-tagasi lennupiletid algusega Tallinnast alates 199 €
Vaata lähemalt »

Peterburi: 2 ööd 3* hotellis alates 181 €
edasi-tagasi rongipiletid algusega Tallinnast alates 46 €
Vaata lähemalt »

Lissabon: 3 ööd 3* hotellis alates 503 €
edasi-tagasi lennupiletid algusega Tallinnast alates 320 €
Vaata lähemalt »

Viin: 2 ööd 3* hotellis alates 403 €
edasi-tagasi lennupiletid algusega Tallinnast alates 272 €
Vaata lähemalt »

Pariis: 2 ööd 3* hotellis alates 446 €
edasi-tagasi lennupiletid algusega Tallinnast alates 262 €
Vaata lähemalt »

___________________________________________

Artikkel on ilmunud ajakirjas Cosmopolitan (aprill 2013)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *