Ushuaias. Stardivalmis

Esimest korda oli Tiit Ushuaias 2000. aasta märtsis, siis, kui jahtlaev Lennukiga ümber maailma purjetati. 2003 olime siin koos, sõitsime veerevate eestlastena ümber maailma (alumisel pildil). Siis külastasime Tulemaal Tierra del Fuego rahvusparki ja vaatasime tõtt siinsete rebastega. 

2016. aasta veebruaris alustas Tiit Ushuaiast purjetamist Antarktika poolsaare suunas. Nüüd oleme siin, maailma lõunapoolseimas linnas, jälle koos, seekord kolmekesi.

On suhteliselt soe (päeval mõni kraad üle nulli), aga tuuline, lennuk loperdas maandumisel nagu haige tiivaga albatross.

Peale meie 11-liikmelise grupi, kes neil päevil Antarktika poolsaarele sõiduks siia koguneb, on Antarktikas praegu veel vähemalt üks eestlane. Kuninganna Maudi maal asuvas soomlaste Aboa polaarjaamas (rajatud 1988, asub u 130 km rannikult) töötab nimelt viis inimest, ekspeditsiooni juhiks on eestlane Priit Tisler.

Oma äsjases kirjas Eesti Polaarklubile kirjutab Priit: „Ilm on olnud siin vahelduv, just täna oli üle hulga aja päike väljas ja tuulemõõtjagi näitas inimlikke numbreid – terve nädala (7 päeva) olime võimsa tormi mõjualas. Tormas ja tuiskas, whiteout ning tuult ajuti üle 70 sõlme… Selge, et välitöödest sellistes tingimustes ei saa olla mingit juttu, isegi kõndida ei saa inimese moodi.“

Tuul. On uskumatult mõnus tunne, kui koged, et tuul on tugevam kui inimene. Võtab sust kinni ja lihtsalt lükkab pikali. Kukud pikali ja naerad, tõused püsti, koperdad ja kukud jälle.

LOE KÕIKI ANTARKTIKA LIVE-BLOGI LUGUSID »

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *