Toiduelamused Kootenay piirkonnast

Üks suuremaid üllatusi Kootenay regiooni kolides oli siinne toidukultuur. Siin on palju väikeseid talusid ja mahepõllumehi ning maikuust kuni novembrini võib end ära toita kohalikust toidust.

Sisuliselt iga elamise juurde kuulub suur korralik aed ja peenramaa. Salatid, redised, spargel, spinat, rabarber on esimene saak aiast, hiljem lisanduvad herned, tomatid, paprika, kõiksugu juurviljad ja kõrvitsalised. Meie enda aed ja kasvuhoone sisaldavad kõike seda kraami, aga et näljaseid külalisi toita, on meile abiks ka kohalik mahetootja, kes saadab meile igal nädalal mitu suurt kastitäit värskelt korjatud aiasaadusi. Menüü põhineb meil 80% kohalikul toidul ning me üritame olla ühes rütmis loodusega ja serveerida hooajalist toitu. Kui kevadel on spargli ja rabarberi tipphooaeg, siis võib kindel olla, et iga päev on need kaks asja ka menüüs esindatud. Kõik taimsed ülejäägid ja kompost läheb tagasi samasse aeda väetiseks.

Kohalik hipikeskus

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga