Reisikirjandus

Aasta lõpus tahaks tähelepanu juhtida mõnele reisimisega seotud ilusale ja targale raamatule, mida tasuks sõpradele veinipudeli asemel kinkida.

Salmen Šois on raamatukaante vahele köitnud juudi köögi maitsed. Arvukatele retseptidele lisab väärtust sissejuhatus, kust saab hea ja ülevaatliku pildi juudi kultuuri olulistest aspektidest, millel on otsene seos ka juutide toitumisharjumuste ja toidukultuuriga. Lisaks toorast ja usupühadest tulenevatele tavadele ning keeldudele-käskudele on pagendatud Aabrahami pojad oma toidulauale võtnud parimaid palu ka paljudest teistest kultuuridest. Näiteks India ja Itaalia juutide söögis on lisaks ühisele aluspõhjale ka palju põnevaid erisusi.

Mööda kodumaad reisijad võiks tutvuda Ahto Kaasiku värske raamatuga. Ahto on olnud juba pikka aega meie iidsete pühapaikade üks usinamaid ülesotsijaid, kirjeldajaid ja tutvustajaid. Seekordne teos „Pühapaikade teejuht. Eesti põlised väekohad” on mõtteliseks järjeks 2016. aastal ilmunud raamatule „Põlised pühapaigad”. Raamat on valminud, toetudes arhiivimaterjalidele, varem kirjutatule, mälestustele ja ulatuslikele isiklikele välitöödele.

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga