Mullid ehk moules – rannakarbid Belgia moodi

Maris ja Tiit Pruuli avastasid Brüsselis Belgia kokakunsti, maiustasid kuulsate vahvlitega, uurisid teadjamatelt õllede kohta ning muidugi ei saanud mööda vaadata ka rannakarpidest Belgia moodi, mis on tõelised kohalikud hõrgutised. Aga tõeliseks üllatuseks oli rosinatega verivorst.

Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva tähistati paljudes kohtades üle maailma. Muu hulgas hea eesti muusikaga. Sõitsime Brüsselisse Arvo Pärdi ja ErkiSven Tüüri kontserdile.  Vaimutoit oli hea, aga vaimu ja hinge kodu − meie maine keha − vajab ka muud. Me tahtsime süüa Belgia toitu. Või Flandria toitu. Või Valloonia toitu. Ei teadnud isegi algul, mida me täpselt süüa tahaksime ses väikeses rahvaste paabelis, millest on saanud justkui kogu Euroopa pealinn. Võibolla oleks siin parim paik Euroopas, kus haugata kebabi ja halal-roogasid.

Igatahes on ses pealinnas tohutult palju tähtsaid ametnikke ja diplomaate. Crème de la crème. Nagu suhkrut peentes belgia küpsistes, mida kutsutakse Brugge pitsiks ehk Brugse kant.

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga