Maris ja Tiit Pruuli reisitoidud: HISPAANIA segatud maitsed

Maris ja Tiit Pruuli õppisid kogenud meistri käe all ehedat paellat tegema. Nad jagavad seda erilist kogemust lahkesti ka GO Reisiajakirja lugejatega.

Oli päikesetõusuaegne oktoobrilõpu suvehommik Andaluusias. Autoaknad tõmbusid uduseks kohe, kui mootor käima pandi. Rashida pusis ja kirus arusaamatus araabia keeles – oma emakeeles –, kuni Tiit ventilatsioonisüsteemi käima sai. „Naine, kes ütleb, et ei vaja meest, valetab!” naeris Rashida nakatavalt, lükkas esimese käigu sisse ja me kulinaarne teekond Hispaania kööki võis alata.

Rashida on sündinud Alžeerias, kust ta 1964, paar aastat pärast riigi iseseisvumist, noore tüdrukuna Londonisse inglise keelt õppima läks. Sealtpeale ta mööda maailma käima jäigi. Õppis lisaks inglise keelele ära ka hispaania, prantsuse ja hollandi keele. Me kohtumiseni ei teadnud ta eesti keelest suurt midagi, arvas, et maailma raskemini omandatav keel on soome keel. Selle eksiarvamuse kummutasime kiiresti ja eesti keel sai talle kuuluva esikoha tagasi.

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga