Kust on pärit kõik see arvukas hulk potte, panne, eri metallidest või kuumuskindlast savist, eri kuju ja suurusega? Suures osas rahvusköökidest. Vahel on mõnel toiduvalmistamise nõul rahvusköögile niivõrd suur mõju, et praktiliselt kogu toidu tehnoloogia, koostisained ja omavaheline maitsete harmoonia ongi määratud sellest erilisest toidunõust.
Siinkohal võib nimetada turgi rahvaste kazani, türgi keeles qazan, mis on levinud Kesk-Aasias, Afganistanis, Aserbaidžaanis, Türgis, Balkani poolsaarel. Kazanis tehakse valmis kogu toit, selles tavaliselt malmist ümmarguse põhjaga nõus praetakse, frititakse, keedetakse ja aurutatakse kõike ühes kohas. Raske on ette kujutada pilaffi ilma kazanita.
— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-