Pildikesi ugrimaadelt koos gurmee-maitsetega

Toidul on oluline roll iga soome-ugri rahva kultuuris. Taarka Tarõ perenaine Rieka Hõrn viib meid läbi isiklike mälestuste soome-ugri gurmeerännakutele ning pakub oma rikkalikust retseptivaramust ka paar retsepti, mida igaüks saab kodus katsetada. „Söök tahab juures olemist, leib tahab pai ja leib on looming ning leib on ka improvisatsioon,“ ütleb Rieka ise.

1970. aasta suvi Setomaa Saptja külas

Edetarõ – suur ilma kütteta tuba, kus söögikapp seinal ja selle all pingil veeämbrid joogiveega, paremat kätt vanaisa puutööpink ja tagapool vana riidekapp, vasakul nurgas ikoonid, mille kõrval seinal kuivamas kollased karikakrad ja muud teetaimed.

Vanaisa on toonud kaevust mannergutäie rõõska koort ja lubanud mind omavalmistatud võimasinaga võid tegema. Seisab kõrval ja õpetab – võid tuleb teha külmas. Ära aja liiga ruttu ringi – koor läheb vahtu ja või ei säili…

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga