Odessas töötav Peeter Helme pani kirja tähelepanekud odessiitide toidulaua kohta. Kas ja kui palju erineb see muu Ukraina köögist?
Tekst: Peeter Helme
Foto: Vecteezy
Odessas süüakse kõvasti borši ja seljankat, eri täidisega vareenikuid, kapsarulle, Kiievi ja tavalist kotletti, tatraputru, makarone laevastiku moodi, böfstrooganovi, kartuli- ja tavalisi pannkooke, sõrnikuid, kartulisalatit, kõrvale kompotti, kisselli ja kvassi ning paljusid teisi jooke ja roogi, mis takistamatult levisid üle terve Nõukogude Liidu, korraga rikastades ja nivelleerides impeeriumi rahvaste köögikunsti.
— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-