Vastseliina-kunagine kodukant… 47

Läinud suvel tuli mulle külla kunagine naaber Vastseliinast, kes nüüd elab juba pikemat aega Soomes. Ma küll algselt polnud väga huvitatud, et ta mu plaanid mõnusalt lösutada tuksi keerab, aga kuna ta on nii pealetükkiv, siis mul ei jäänud muud üle kui nõustuda tema "lõbustamisega".

Ta on veidi tüütu, sest tavaliselt tuleb ta alati veidi vindisena (alati on tal kaine autojuht muidugi- enamjaolt alati tema noorem vend) ja pole kunagi väsinud või unine ja siis ma püüan ikka vältida tema vastu võtmist :D. Seekord siiski andsin alla taas ja tegelikult ei kahetse 🙂
Kõigepealt kui ta tuli siis jõime kohvi ja rääkisime niisama.. Tegime pilte ilusast kuust jne.. Tantsisime automuusika saatel.. Siis pani ta mu enda sportauto rooli ja lubas vajutada nii nagu julgen… Võtsin poja ka kaasa kiiruskatsetele ja olgu öeldud, et üle 160 ma ei julgenud, kuigi auto alles läks elama 😀
Siis aga.. Kell oli umbes 01.30 öösel, teatas see noormees, et lähme sõitma vanu radu pidi.. No mis seal ikka.. Sõitsime siis Vastseliina kanti, kus me tuttavaks olime saanud. Olime kunagi Vana-Saaluses naabrid. Mul on olemas foto varasemast ajast ka Vana-Saaluse vanast veskist, mis on kultuurimälestisena ka arvel. Mul on olnud õnn seal seeski käia 🙂
Vana- Saaluses kuulsin üle pika aja kuke kiremist, nii armas.
Edasi suundusime Kirikumäe järve äärde, mis on üks ilusamaid järvi Lõuna-Eestis.. Seal on ehitatud ka päris pikk sillake.. ei teagi mis otstarbel- kas päevitamiseks, kalapüügiks või hüppamise jaoks, aga mingi foto on mul ka sellel ööl tehtud.. saate kuigivõrd aimu 🙂
Käisime seal ujumas ja vesi oli meeletult soe. Kell oli umbes 02.30 kui me  seal ujusime ja me polnud ainsad seal. Seal oli 2-3 punti inimesi veel ujumas- ÖÖSEL… Tõeliselt lahe.. Kuu paistis ja ilm oli võrratu.
Edasi suundusime Otepääle selle noormehe Eesti kodu üle vaatama ja siis kui lõpuks koju jõudsime tagasi oli kell juba 09.00…
Ega ma ei kahetse, et käidud sai- võrratu öö oli siiski 🙂

47 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga