KOLMETEISTKÜMNES TEKST 28.12: jõulumuinasjutt mungaga

Jõulumuinasjutt mungaga, mida ma teile ei räägi.

Ma ei räägi teile siinkohal lugu sellest, kuidas ma Arugam Bay`s otsustasin, kell üksteist, õhtul tühjas rannas, et pean seal ringi tuterdava mungaga tutvust tegema, teda aupaklikult kohtlema, teda enda öömajja kutsuma, tema ees pidevalt kummardama.

Ma ei kavatse pajatada sellest, kuidas ta minu sabas läbi õhtupimeduse sörkis, tuues kuuldavale imelikke häälitsusi just nagu emis, kes enda poegadega pahandab, sest need liiga palju ringi sebivad.

Ma ausalt ei ütle, et mõtlesin, et see on küll üks õige imelik lugu.

Ma ei kavatse mitte mingi hinna eest siia kirja panna vaimukat, oh kui vaimukat kirjeldust sellest, kuidas munk mulle lõpuks jõuga tuppa tahtis trügida, ning mina, ikka aupaklikult maani kummardades, teda sealt välja üritasin pressida.

Ära loodagi – ma ei hakka aru andma, miks ma munga ees põlvili olles (püha mees istus plastmasstoolil) tund aega temaga aupaklikult ja tulutult kontakti üritasin võtta.

Sa ei saa teada sellest, kuidas mu abikaasa teatas, et ta hakkab juba enda elu pärast kartma ja kas selle mungaga ei saaks midagi ette võtta, sest tundub, et see pole mitte munk vaid rohkem nagu deemoni moodi asi.

Sa ei saa lugeda siin sellest, kuidas minu kõrvaltoas paiknevad kohalikud naabripoisid öösel peo pealt tulles munga jalahoopidega põõsasse kupatasid, seletades, ise naerust lämbudes, et see ei ole mitte mingi munk vaid tavaline röövel ja ilmselt ka natukene napakas, sest ükski munk ei ole enam sellel ajal väljas – nad on kloostris – ja kas mina olen ka natukene napakas, et ma sellise endale keset ööd koju tassin ja teda kummardan?

Oh ära hakka paluma, ma ei taha praegu kirjutada sellest, kuidas jalaga pepusse saanud munk, kes eelnevalt ainult jubedaid häälitsusi kuuldavale tõi, järsku inglise keelt valdama hakkas, mind ja minu sõpru maapõhja needis, raha lunis ja lõpuks mind kiviga viskas.

Kõigest sellest võid sa aga – ole lahke, palun väga – varsti lugeda minu raamatust.

PS: Pilt on illustreeriv ja pildil on munk, kes minu andmete järgi ei ole peast põrunud kriminaal.

LOE KÕIKI RENE SRI LANKA LUGUSID SIIT >

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga