Kogemus üle piiri minekuga 14

See on rohkem mõeldud 15-17 aastastele reisijatele. Siin on kirjas minu kogemus ületades EESTI-SOOME piiri, mis ma valesti tegin ja mida ma soovitan teistel õieti teha. Konkreetselt oli see väga hea õppetund, et alati tuleb täita laevafirma nõuded!

Reis sai alguse siis kui ma üritasin Helsinki poole minna novembrikuul, Tallinki laevaga.
Läksin sadamasse, seal oli mingisugune pikk järjekord, ma ei viitsind oodata
ning võtsin pileti “Self Check-In” automaadist. Ootasin natuke sadamas, kui hakati laeva peale laskma. Jalutasin laevani, seal oli kaks kontrolöri, üks meesterahvas ning üks naisterahvas. Näitasin naisterahvale oma piletit, ta vaatas seda väga hoolikalt ning siis küsis mu dokumenti. Peale dokumendi kontrolli ta soovis näha reisiluba. Ma ütlesin, et pole kahjuks….
Siis ta ütles, et ilma selleta ta ei tohi mind laeva lasta,
ma olin suht kurb… Siis meesterahvas ütles, et ma ootaks, ta läks laeva küsima vist. Oli ära umbes 10 minutit ning tagasi tulles ütles, et Tallink ei saa vastutada üksinda reisiva alaealise eest. Ütles, et ma ei saa laevale.

Selle peale oli kohe mul esimene küsimus, et mis mu piletirahast saab siis.
Ta soovitas mul proovida seda Check In’ist küsida, aga ta ei julgend lubada midagi.
Läksin tagasi Check-In’i seal oli üks sõbralik naisterahvas, kes ütles, et sellised probleeme vahel esineb ja ta paneb mu järgmise reisi peale. Andis mulle reisiloa blanketi  ja käskis mul minna koju ning lasta vanematel ära täita, läksin koju ning lasin ära täita.
Peale äratäitmist läksin tagasi sadamasse ning kõik oli korras, enne laeva ei küsitud luba ning sain ilusti üle piiri.

Tagasi tulles ma suutsin sõbra autoga ummikusse jääda, jätsime auto natu enne sadamat seisma. Siis jooksime sadamasse. Jõudes sadamasse oli 15 min jäänud laeva väljumiseni, kartsin et ei jõua. Sain pileti kätte, jätsin sõbraga hüvasti ning jooksin laeva poole. Kontrolörid olid samad, kes eelmine kord ei lasknud peale, mul oli õnneks reisiluba näpuvahel, et andsin koos piletiga ka kohe selle, naistkontrolör kontrollis üle ning ütles, et täitsa korras.
Pääsesin ilusti laeva…

 

Soovitus:
*15-17 aastased, võtke alati kaasa äratäidetud reisiluba
Lapsevanema/hooldaja reisiluba üksinda reisivale 15-17-aastasele noorukile(pdf)
(http://www.tallink.ee/ee/mainMenu/usefulInformation/ageregulations.htm)

14 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga