Lola ja Facundoga USHUAIAS

Spontaanne kohaliku koka otsimine Ushuaias, kellega ühel õhtupoolikul koos Argentina hõrgutisi valmistada, päädis unistuste õhtuga − imemaitsvate eksootiliste empanada-nimeliste pirukate ja veelgi toredama seltskonnaga.

Nüüd nutsime juba kõik neljakesi. Tiit tormas köögist välja, et veidike hinge tõmmata. Tuli varsti tagasi, aga sai kohe aru, et kõik on endine, pühkis silma tulnud pisarad ja põgenes taas. Väljas sadas sooja jaanuarikuist suvevihma, aed akende taga uppus värvilistesse lupiinidesse. Väike köök oli toidulõhnadest paks, maailma lõunapoolseima linna koerad Olu ja Nugis surusid nina vastu aknaklaasi oma osa oodates.

Algas aga kõik jaanuarikuu varahommikul Ushuaia sadamas, kus me laev pärast edukat Drake’i väina ületust sildus. Siis me ei teadnud, et Lola ja Facundo olemaski on. Rääkisime inglise-hispaania segakeeles ühele sadama turismiinfo rõõmsa olemisega poisile oma mure ära, et tahaks väga mõne kohaliku inimesega traditsioonilist Argentina toitu valmistada ja kohe täna õhtul.

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.-

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga